Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

बुधवार, 27 दिसंबर 2017

Gk Question Answer, World GK Question

Gk Question Answer, World GK Question



1. Most of the mass of atom is located in nucleus was suggested by whom?
Answer – Rutherford.

2. Which electromagnetic wave has the longest wave length known?
Answer – Infra red rays.

3. What do you mean by the term FTP in computer?
Answer – File transfer protocol.

4. Which cells are the most unspecialized mass of cells?
Answer – Stem Cells.

5. Which vitamin is considered to be a hormone?
Answer – Vitamin D.

6. The ozone layer protects us from what?
Answer – Ultra violet rays.

7. Lightning conductors are made up of what?
Answer – Copper.

8. What is Solar Probe Plus Mission?
Answer – A robotic spacecraft to probe the outer corona of the Sun. Schedule for launch in 2018.

9. What is the purest form of iron?
Answer – Wrought Iron.

10. Bleaching powder is made from what?
Answer – Lime and Chlorine.

Responsive ad

Amazon