Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

मंगलवार, 31 जनवरी 2017

World Geography GK, General Knowledge Question Answer

Gk Question Answer

1. Albania and Serbia are located on what peninsula?
Ans : Balkan



2. What is Pakistan's longest river?
Ans : Indus River


3. What strait divides Morocco and Spain?
Ans : Strait of Gibraltar


4. By surface area, what is the largest of Africa's great lakes?
Victoria



5. What country is often described as being shaped like a boot?
Italy



6.What is the largest island in the Mediterranean Sea?
Sicily



7. What canal connects the Red and Mediterranean Seas?
Suez Canal



8.Which is the world's largest orphan & abandoned children charity?

Ans : SOS Chilidren's Villages UK



9.Island Aviation Services is the Government run airlines of ?

Ans : Maldives



10. In which country is the Hillary-Tenzing Airport situated?

Ans : Nepal



11. Name the country which is the craddle of western classic music, known as 'The land of music'?

Ans : Austria



12. Which country is the leading egg producer in the world?

Ans : China



13. Which gorge in Nepal is deepest in the world?
Ans : Kali Gandaki Gorge (Andha Galchi)


14.What country is also known as Persia?
Ans : Iran



15. In what country would you find Mount Kilimanjaro?
Ans : Tanzania



16. What major river flows through the Grand Canyon?
Ans : Colorado River



17. What name is given to the northeast part of China?
Ans : Manchuria



18. What is the main island of Japan?
Ans : Honshu



19. In what city is the Brandenburg Gate located?
Ans : Berlin



20. In what country would you find the city of Limerick?
Ans : Ireland



21. What well-known mountain pass connects Pakistan and Afghanistan?
Ans : Khyber Pass



22. What volcano exploded in 1883 with the force of 200 megatons of TNT?
Ans : Krakatoa



23. Old Trafford stadium is located near what major city?
Ans : Manchester



24. Ceylon is the former name of what country?
Ans : Sri Lanka



25. What city was once called New Amsterdam?
Ans : New York City



26. What valley is the site of the Earth's highest-ever recorded temperature, 134°F?
Ans : Death Valley


Responsive ad

Amazon