मंगलवार, 18 जुलाई 2017

World History, History Question Answer, World GK History @ ssc.nic.in

World History, History  Question Answer, World GK History @ ssc.nic.in



1. What is the type of government of Denmark?
    Ans : Constitutional Democracy

2. Where is the official home of Santa Claus?
    Ans : Finland

3. The largest dam in the world is located  in
    Ans : South America

4.What is the largest country in the world in terms of land area?
   Ans : Russia

5.The country of Singapore is made up of how many islands?
     Ans : 64

6. Which of the following countries was not part of the Soviet Union in 1991?
Ans : Yugoslavia

7. The land Yugoslavia was divided into 7 countries?  Which of the following is not part of the former Yugoslavia?
    Ans : Armenia

8. Where would you find the Itaipu Dam?
    Ans : Panama River, South America

9. In the 2008, Online Survey, which of the following is not one of the New Seven Wonders
    Ans : Petronas Twin Towers

10. What is the capital of Estonia?
    Ans : Talinn

11.Which is the only country in the world to have a square flag?
    Ans : Switzerland

12. What is the largest City in the USA in terms of area?
     Ans : Juneau

13. What is the smallest country in the world?
      Ans : Vatican City

14. What is the smallest country in the world?
     Ans : Russia (17,075,400 km square)

Responsive ad

Amazon