Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

मंगलवार, 9 मई 2017

GK Quiz, GK Question and Answer, General Knowledge Question Answer @ ssc.nic.in


GK Quiz, GK Question and Answer, General Knowledge Question Answer @ ssc.nic.in


1. The disease " bronchitis " is associated with:

Ans : Lungs

2. Which colour indicate Highest Temperature?

Ans : Dull red

3. Persons sitting in an artificial satellite of the earth have :

Ans : Zero weight

4. Light Year is

Ans : the distance traveled by light in one year
5. Liquefied petroleum gas (LPG) is mainly a mixture of

Ans : propane and butane

6.The Ozone layer lies in the

Ans : Stratosphere

7. Most of the light rays inside a tube -light is in the form of

Ans : ultra -violet light


8. Which is the alkalodid that contains in cola drinks?

Ans : Caffeine


9. The device used for detecting even feeble current:

Ans : Galvanoscope


10. Anemometer is an instrument used for measuring?

Ans: Wind speed


11. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is

Interference
12. Celsius and Fahrenheit show the same temperature at

Ans : 40

13. Exchange particle in Quark-Quark Interaction

Ans : Gluon


14. The working of a rockets based on the principle of:

Ans : Conservation of momentum

15.The pollutants which move downward with percolating groundwater are called

Ans : Leachates

16.Hasdo Valley in Chhattisgarh is famous for

Ans : Coal mines


17. Special Theory of Relative was proposed in

1905

18.Black hole is an object to be found

Ans : in the sky


19.IRADIAN is

Ans : 57.3 degree

20.Fraction of volume of ice seen outside when immersed in water?

Ans : 10.5%

Responsive ad

Amazon