Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शनिवार, 20 मई 2017

GK Quiz, World GK, GK Questions Answers, GK All Exam 2017 @ ssc. nic.in


GK Quiz, World GK, GK Questions Answers, GK All Exam 2017 @ ssc.nic.in 



1. Which is the Land of the Rising Sun?


A. Japan

B. Australia

C. China

D. Taiwan

Answer : A. Japan




2. The largest ocean in the world is



A. The Indian Ocean

B. The Antarctic

C. The Atlantic Ocean

D. The Pacific Ocean

Answer : D. The Pacific Ocean


3. Kalahari Desert is in


A. India

B. Chile

C. South Africa

D. Saudi Arabia

Answer : C. South Africa


4. Mica is available abundantly in


A. Bihar

B. Haryana

C. Karnataka

D. Rajasthan



Answer : A. Bihar

5. Which crop is sown on the largest area in India?


A. Rice

B. Wheat

C. Sugarcane

D. Maize

Answer : A. Rice


6. The value of Gold is determined in


A. Rome

B. Washington

C. Teheran

D. London

Answer : D. London


7. The state which has the largest number of sugar mills in India is


A. Bihar

B. Haryana

C. Punjab

D. Uttar Pradesh


Answer : D. Uttar Pradesh


8. First University in India was founded at


A. Bombay

B. Chennai

C. Calcutta

D. Delhi


Answer : C. Calcutta


9. Tajmahal is on the banks of


A. Ganges

B. Jamuna

C. Tapti

D. Cauvery


Answer : B. Jamuna


10. The currency notes are printed in


A. New Delhi

B. Nasik

C. Nagpur

D. Bombay


Answer : B. Nasik




Responsive ad

Amazon