Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शुक्रवार, 7 अप्रैल 2017

GK Questions Answers, General Knowledge Question Answer

GK Questions Answers, General Knowledge Question Answer



1. The disease " bronchitis " is associated with:
Ans : Lungs



2. Which colour indicate Highest Temperature?
Ans : Dull red


3. Persons sitting in an artificial satellite of the earth have :
Ans : Zero weight



4. Light Year is
Ans : the distance traveled by light in one year



5. Liquefied petroleum gas (LPG) is mainly a mixture of
Ans : propane and butane



6.The Ozone layer lies in the
Ans : Stratosphere



7. Most of the light rays inside a tube -light is in the form of
Ans : ultra -violet light



8. Which is the alkalodid that contains in cola drinks?
Ans : Caffeine



9. The device used for detecting even feeble current:
Ans : Galvanoscope



10. Anemometer is an instrument used for measuring?
Ans: Wind speed


11. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is

Interference



12. Celsius and Fahrenheit show the same temperature at
Ans : 40



13. Exchange particle in Quark-Quark Interaction
Ans : Gluon



14. The working of a rockets based on the principle of:
Ans : Conservation of momentum



15.The pollutants which move downward with percolating groundwater are called
Ans : Leachates



16.Hasdo Valley in Chhattisgarh is famous for
Ans : Coal mines



17. Special Theory of Relative was proposed in
1905



18.Black hole is an object to be found
Ans : in the sky



19.IRADIAN is
Ans : 57.3 degree



20.Fraction of volume of ice seen outside when immersed in water?
Ans : 10.5%

Responsive ad

Amazon