Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

सोमवार, 10 अप्रैल 2017

General Knowledge Question Answer, GK Questions Answers,GK Quiz

General Knowledge Question Answer, GK Questions Answers,GK Quiz


1. Hibiscus is the National flower of which country?

Ans: Malaysia

2. Jaladpara wildlife sanctuary is situated in which Indian state?

Ans: West Bengal

3 . Dehong Debang Biosphere reserve is located in which Indian state

Ans: Arunachal Pradesh

4. Who was the first Indian woman to scale Mount Everest ?

Ans: Bachendri Pal

5: Which is the longest river in the world?

Ans: Nile

6 : Who has been selected as New Army chief for Indian army?

Ans : Lt. General Bipin Rawat

7 . India has defeated which country in the final of Junior World Cup Hockey tournament?

Ans : Belgium

8 . Our next question for today is Which country has taken back its decision to demonetize the currency?

Ans: Venezuala

9 .  Which is the National Technology day in India?

Ans: May 11

10 .The next question is Maginot line is the boundary line between which two countries?

Ans: France and Germany

11:Which state is known as Sugar bowl of India?

Ans: Uttar Pradesh

12: Which city is known as Forbidden city?

Ans: Lhasa

13: Who is known as the “Indian Machiavelli”?

Ans :Kautilya

14: Who is known as Father of Indian space Program?

Ans : Vikram Sarabhai

 15: “Wings of Fire” is the autobiography of whom ?

Ans: Dr. A.P.J. Abdul Kalam

16: The ancient book “ Buddha Charita was written by whom?

Ans: Ashvaghosh

17: People of Jarawas tribe are inhabitants of which place in India?

Ans: Little Andaman

18 : Arjuna awards are given for outstanding performance in which field?

Ans: Sports

19: The Nobel prize for Economics was introduced in which year?

Ans: 1964

20: Who was the first lady to win Nobel Prize?

Ans: Marie Curie

Responsive ad

Amazon