शुक्रवार, 3 मार्च 2017

Science General Knowledge, GK Quiz

Science General Knowledge, GK Quiz

1. Who invented the wireless remote control?

A. Frank Nesso
B. Alexandre Alexeieff
C. Robert Adler
D. Ami Argand

Answer: C. Robert Adler

2. Who invented the FM radio?

A. Edwin Howard Armstrong
B. Edward Henrik Armstrong
C. Louis Theroux
D. Adam Anter

Answer: A. Edwin Howard Armstrong

3. Who invented the petrol-powered automobile?

A. Karl Benz
B. Ludwig Daimler
C. Francois Peugeot
D. Karl Opel

Answer: A. Karl Benz

4. Who invented the modern ballpoint pen?

A. Laszlo Neztjev
B. Laszlo Biro
C. Heinrich Rohrer
D. Gerd Binnig

Answer: B. Laszlo Biro

5. Who invented the Electric stove?

A. Lloyd Copeland
B. Lewitt Klint
C. David Ferritt
D. Lloyd Groff Copeman

Answer: D. Lloyd Groff Copeman

6. Who invented the X-ray machine?

A. Johan Röntgenzer
B. Wilhelm Conrad Röntgen
C. Ida Rosenthal
D. Boris Rosing

Answer: B. Wilhelm Conrad Röntgen

7. India’s first exclusive hospital for elephant will come up in which state?

A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Kerala
D. Andhra Pradesh Kerala

Answer: C. Kerala

8. The great Victoria Desert is located in

A. Canada
B. West Africa
C. Australia
D. North America

Answer: C. Australia

9. Which space body has won the 2015 space pioneer award for science and engineering?

A. NASA
B. ISRO
C. ESA
D.RSA

Answer: B. ISRO

10. Which country is the “Country of honour” at China’s South Asia Expo June 2016?

A. India
B. Pakistan
C. Taiwan
D. Sri Lanka India

Answer: A. India

Responsive ad

Amazon