Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

सोमवार, 15 जनवरी 2018

Rajasthan GK Questions and answer

Rajasthan GK Questions and answer



1. Padmini of which lineage was associated with Maharajkumar?
Ans-Guhil Dynasty


2. Is the state game of Rajasthan?
Ans-Basketball

3. Where is the Hymenocallis festival held?
Ans-In Jaisalmer

4. Where is the cattle feed plant under dairy development programme in Rajasthan?
Ans-Tabiji

5. Which Indian archaeologists discovered the Kalibanga?
Ans-Amalanand Ghosh has

6. Is Central mustard Research center located?
Ans-Saver (at Bharatpur)

7. According to the 2011 census, is the total population of Rajasthan almost?
Ans-6 crore 85 million 48 thousand 437

8. Which District's literacy rate is lowest according to the 2011 census?
Ans-Jalore

9. Is the rain in the cold period in Rajasthan due to Western brainstorm?
Ans-Mawath

10. Are the relics of Ganeshvar civilization present?
Ans-In Sikar

Responsive ad

Amazon