Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शनिवार, 3 जून 2017

Gk Question Answer, General Knowledge Question Answer, GK Quiz @ ssc.nic.in

Gk Question Answer, General Knowledge Question Answer, GK Quiz @ ssc.nic.in

1.Question: When did Swatch Bharat Abhiyan was launched?
Answer: 2nd October.
2.Question : Kailash Satyarthi shared Noble Peace Prize for 2014 With ?
Answer: Malala Yusufzai (Pakistan)
3.Question : who is FBB Femina Miss India 2014?
Answer: Koyal Rana
4.Question : who was crowned as Miss Universe for the year 2014?
Answer: Paulina Vega
5.Question : On 26th May 2014 who sworn in as 15th Prime Minister of India?
Answer: Narendra Modi
6.Question : Who was the Chief Guest for Republic day Parade for year 2015?
Answer: Barach Obama ( USA)
7.Question: which is the most Viewed video on You tube Till date?
Answer : Ganganam Style
8.Question : who sung the World's most famous song Ganganam Style?
Ans: Psy ( South Korea)
9.Question : Who is first lady officer to lead Inter-Service Guard of Honour on January 25 2015?
Answer : Wing Commander Puja Thakur
10.Question : Which is the Highest Civilian Award of India?
Answer : Bharat Ratna
11.Question : Who won men's singles title at Australian open 2015?
Ans: Novak Djokovic
12.Question : Who won Women's Singles title at Australian open 2015?
Ans: Serena Williams
13.Question : Who won miss World title for 2014 and belong to which country?
Answer: Rolene Strauss of South Africa
14.Question : what is the flight No of the missing Malaysian Jet which disappeared on 8th march 2014? Answer: MH370
15.Question: when did India's mars satellite Mangalyan enters mars Orbit?
Answer: 24th September 2014
16.Question: what was the name of Australian Cricketer who died on Field due to Head Injury?
Answer: Phil Hughes, on 27th Nov 2014
17. Question: Which Country won FIFA Worldcup 2014?
Answer: Germany
18.Question: Where was Fifa World Cup 2014 held?
Answer: Brazil
19.Question : who was Runner up of FIFA World cup 2014?
Answer: Argentina
20.Question : Whatsapp was sold for 19Billion$ to ?
Answer: Facebook
21.Question : Who was Awarded as Bharat Ratna for the year 2015?
Answer : Atal bihari Vajpayee and madan Mohan Malviya
22.Question : Prime Minister Narendra Modi is a Member of Parliament from which Constituency?
Answer: Varanasi
23.Question : who is the Chief Minister of Maharashtra?
Answer : Devendra Fadnavis
24.Question ; who is the Chief Minister of Gujarat?
Answer : Anandiben Patel
25.Question : Which is the 29th State of India?
Answer : Telangana
26.Question : Planning Commission is Replaced by??
Answer : NITI Aayog
27.Question : what is the Full Form Of NITI aayog?
Answer: National Institute for Transforming India Aayog
28.Question : NITI Aayog is Headed by?
Answer : Prime Minister of India
29.Question : The highest civil servant of the Union Government is?
Answer : Cabinet Secratory
30.Question : Who is Minister of Textile ?
Answer: Shri Santosh Kumar Gangwar
31.Question :Who is the Brand Ambassador of Hero Motor Corp? Answer : Tiger Woods
32.Question : which is the Parent Company of ZARA?
Answer: Inditex
33.Question : who is the first chief minister of Telangana?
Answer : K. Chandrashekar Rao
34.Question : which is worlds largest retail store?
Answer : wal mart
35.Question : Full form of ADIDAS is?
Answer : All Day I Drem About Sports
Question : Full Form of FDI is?
Answer : Foreign Direct INVESTMENT
36.Question : Tata Sons in a Joint venture with Singapore Airlines started a Passenger Airlines . Name it?
Answer : Vistara
37.Question : who is Awarded best Actor at Filmfare Award 2015?
Answer : Shahid Kapoor ( Haider)
38.Question : which Movie is Awarded as Best movie at Filmfare 2015?
Answer : Queen
39.Question : Which Batsman holds the Record for 2 double centuries in One day International CRICKET?
Answer : Rohit Sharma ( India)
40.Question : Social Networking Site ORKUT was closed on ?
Answer : 30th September 2014
41.Question : ICC ( International CRICKET council) Headquarters is at?
Answer : Dubai , United arab
42.Question : Who is the Title sponsor of IPL (Indian Premier League)?
Answer : Pepsi
43.Question : Which team won Pepsi IPL 2014 Title?
Answewr : Kolkata Knight Riders
44. Question : who is the President of China?
Answer : Xi Jinping
45.Question : which Team won Indian Soccer league Title?
Answer : Atletico de Kolkata
46.Question : Ice Bucket Challenge is an Initiative for Awareness against which Disease?
Answer : amyotrophic lateral sclerosis
47. Question : G-20 Summit 2014 was Held at ?
Answer : Brisbane (Australia )
48.Question : Who is Appointed as CEO and MD at INFOSYS?
Answer : DR. Vishal Sikka
49.Question : Who Heads the UIDAI (unique identification authority of India) committee with the Registrar general of India?
Answer : Nandan Nilekani
50.Question : UID card is better Known as ?
Answer : Aadhar Card
51.Question : When was Make In India campaign Launched?
Answer : 25th September 2014
52.Question : Pravasi Bhartiya Divas is held every year on Date?
Answer : 7-9 january
53.Question : Pravasi Bhartiya Divas 2015 is Held at which city ?
Answer : Gandhi Nagar , Gujarat
54.Question : The Official Aeroplane of President of USA is Called ?
Answer : Air Force One

Responsive ad

Amazon