Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शुक्रवार, 26 मई 2017

GENERAL KNOWLEDGE Quiz, GK Question and Answer, SSC CGL GK @ ssc.nic.in


GENERAL KNOWLEDGE Quiz, GK Question and Answer, SSC CGL GK @ ssc.nic.in 


1. President of this country has declared a state of emergency in some of the country’s provinces amid wildfires.
a) Uganda
b) Chile
c) Ukraine
d) Brazil
Answer : Chile




2. It is with this country Union Cabinet approved MOU for cooperation in the field of Small and Medium Enterprises and Innovation.
a) United Arab Emirates
b) Holland
c) Saudi Arabia
d) Qatar
Answer : United Arab Emirates




3. Who was appointed as CEO and MD of Bharti AXA General recently?
a) Sanjeev Srinivasan
b) Natarajan Chandrasekaran
c) Ganapathy Subramaniam
d) Rajesh Gopinathan
Answer : Sanjeev Srinivasan




4. India ranks on which of the following spot in the recently released Passport Index?
a) 77th
b) 90th
c) 65th
d) 78th
Answer : 78th




5. Name the former Indian cricket team captain who was recently inducted into Legends Club 'Hall of Fame'?
a) Kapil Dev
b) Sunil Gavaskar
c) MS Dhoni
d) None of the above
Answer : Kapil Dev




6. Which country topped the global ranking of the world’s most powerful passports?
a) Switzerland
b) Germany
c) Belgium
d) Netherland


Answer : Germany

7. Who was appointed as the Director of the Central Bureau of Investigation in January 2017?
a) Rakesh Asthana
b) Alok Kumar Verma
c) Anil Sinha
d) None of the above
Answer : Alok Kumar Verma




8. Which country recently became an associate member of European Organization for Nuclear Research (CERN)?
a) Pakistan
b) China
c) India
d) Bangladesh
Answer : India




9. The Union Government accepted this State Government’s draft proposal, which seeks to remove legal hurdles to Jallikattu bull taming sport.
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Karnataka
Answer : Tamil Nadu




10. Name the three states that on 21 January 2017 celebrated their statehood day.
a) Gujarat, Goa and Andhra Pradesh
b) Manipur, Tripura and Assam
c) Manipur, Assam and Meghalaya
d) Manipur, Tripura and Meghalaya


Answer : Manipur, Tripura and Meghalaya

Responsive ad

Amazon