Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

मंगलवार, 30 मई 2017

ALL GK Quiz, GK Question and Answer, General Knowledge of World GK Question, SSC GK

ALL GK Quiz, GK Question and Answer, General Knowledge of World GK Question, SSC GK


1 . Identify the country that abolished the controversial Kafala Labour System.


a) Qatar

b) Kuwait

c) Saudi Arabia

d) Oman

Answer : Qatar



2. Which Indian Celebrity has been appointed as the newest Global Goodwill Ambassador of the United Nations Children’s Fund (UNICEF)?


a) Amitabh Bachchan

b) Priyanka Chopra

c) Aamir Khan

d) Deepika Padukone

Answer : Priyanka Chopra



3. Name the biography titled on Gymnastic Dipa Karmakar that was released in 2016?


a) The Ascension

b) The Worrier

c) The Small Wonder

d) Rise The Bar

Answer : The Ascension



4. Name the legendary horse jockey who died recently and was the rider of the Shergar?


a) Frankie Dettori

b) Mick Fitzgerald

c) Michael Stoute

d) Walter Swinburn

Answer : Walter Swinburn



5. High Court of which state ruled that a child born out of rape is entitled to compensation?


a) Maharashtra

b) Delhi

c) Punjab

d) Uttar Pradesh

Answer : Delhi



6. Which footballer won the 2016 Ballon D’OR award?


a) Lionel Messi

b) Luis Suárez

c) Neymar

d) Christiano Ronaldo


Answer : Christiano Ronaldo

7. Who topped the 2016 Forbes World’s Most Powerful People List?


a) Donald Trump

b) Angela Merkel

c) Vladimir Putin

d) Barack Obama

Answer : Vladimir Putin





8. The Union Government is planning to develop 60 solar cities across the country. The population criteria for inclusion of a city in this project is


a) Between 50000 and 50 lakh

b) Between 60000 and 60 lakh

c) Between 70000 and 70 lakh

d) Between 80000 and 80 lakh

Answer : Between 50000 and 50 lakh



9. The Home Ministry has alleged that Pakistan intelligence agencies are spying on Indian security forces using four mobile apps. Which of the following are the 4 applications?


a) Moboplayer, NexGtv, Vine and VeeR VR

b) Top Gun, Mpjunkie, Bdjunkie and Talking Frog

c) FastFilmz, Shayari, D J Player and Colorfly

d) Zeus, iNoty, VuiT and INOX

Answer : Top Gun, Mpjunkie, Bdjunkie and Talking Frog



10. Which Indian state is planning to create a Wagah-like border viewing point?


a) Jammu & Kashmir

b) Gujarat

c) Rajasthan

d) Maharashtra

Answer : Gujarat


1. CENVAT is related to—
(A) Sales Tax
(B) Excise Duty
(C) Custom Duty
(D) Service Tax

2. Which state produces maximum rice in the country ?
(A) West Bengal
(B) Uttar Pradesh
(C) Madhya Pradesh
(D) Maharashtra

3. Which one of the following does not contribute to pollution ?
(A) Hydroelectric Power Plant
(B) Atomic Power Plant
(C) Thermal Power Plant
(D) Nuclear Power Plant

4. Software needs to be protected against–
(A) fire, flood, lightning and rock slides
(B) unauthorised access
(C) worms and viruses
(D) Both (B) and (C)

5. Find the odd one–
(A) Limestone
(B) Slaked iron
(C) Marble
(D) Chalk

6. Which one of the following polymers is used for making bulletproof material ?
(A) Polyvinyl chloride
(B) Polystyrene
(C) Polyethylene
(D) Polyamide

7. Which scale is used to measure the intensity of earthquake?
(A) Richter
(B) Metric
(C) Centigrade
(D) Newtow

8. More than 90% of the rock forming minerals in the earth’s crust consist –
(A) Carbonate
(B) Oxide
(C) Sulphides
(D) Silicate

9. Externality theory is the basic theory of the following branch of Economics–
(A) Macro Economics
(B) Environomics
(C) Fiscal Economics
(D) International Economics

10. The first woman to conquer Mount Everest twice is–
(A) Surja Lata Devi
(B) Jyoti Randhawa
(C) Santosh Yadav
(D) Suma Shirur



Answers : 1.(B), 2.(A), 3(A), 4(D), 5(B), 6(C), 7(A), 8(D), 9(D), 10(C)










Responsive ad

Amazon