शुक्रवार, 14 अप्रैल 2017

World GK Question answer, General Knowledge Question Answer, GK Questions For All Examinationo


World GK Question answer, General Knowledge Question Answer, GK Questions For All Examinationo



1. Ceylon is the former name of what country?

Ans : Sri Lanka


2. What city was once called New Amsterdam?

Ans : New York City


3. What valley is the site of the Earth's highest-ever recorded temperature, 134°F?

Ans : Death Valley


4. Albania and Serbia are located on what peninsula?

Ans : Balkan


5. What is Pakistan's longest river?

Ans : Indus River


6. What strait divides Morocco and Spain?

Ans : Strait of Gibraltar


7. By surface area, what is the largest of Africa's great lakes?

Victoria


8. What country is often described as being shaped like a boot?

Italy


9.What is the largest island in the Mediterranean Sea?

Sicily


10. What canal connects the Red and Mediterranean Seas?

Suez Canal


11.What country is also known as Persia?

Ans : Iran


12. In what country would you find Mount Kilimanjaro?

Ans : Tanzania


13. What major river flows through the Grand Canyon?

Ans : Colorado River


14. What name is given to the northeast part of China?

Ans : Manchuria


15. What is the main island of Japan?

Ans : Honshu


16. In what city is the Brandenburg Gate located?

Ans : Berlin


17. In what country would you find the city of Limerick?

Ans : Ireland


18. What well-known mountain pass connects Pakistan and Afghanistan?

Ans : Khyber Pass


19. What volcano exploded in 1883 with the force of 200 megatons of TNT?

Ans : Krakatoa


20. Old Trafford stadium is located near what major city?

Ans : Manchester


21.Which is the world's largest orphan & abandoned children charity?


Ans : SOS Chilidren's Villages UK


22.Island Aviation Services is the Government run airlines of ?


Ans : Maldives


23. In which country is the Hillary-Tenzing Airport situated?


Ans : Nepal


24. Name the country which is the craddle of western classic music, known as 'The land of music'?


Ans : Austria



25. Which country is the leading egg producer in the world?


Ans : China


26. Which gorge in Nepal is deepest in the world?

Ans : Kali Gandaki Gorge (Andha Galchi)

Responsive ad

Amazon