Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शनिवार, 22 अप्रैल 2017

General Knowledge Question Answer, Gk Question Answer, GK Quiz @ rpsc.rajasthan.gov.in


General Knowledge Question Answer, Gk Question Answer, GK Quiz @ rpsc.rajasthan.gov.in


1 What is the total Area of the United Kingdom?
Answer: 242,495 Square kilometer.

2 What is the currency of the United Kingdom?
Answer: Pound Sterling. ISO code- GBP (Great Britain Pound).

3 When David Cameron (former Prime Minister of United Kingdom) was born?
Answer: 9 October 1966.

4 Who was the Prime Minister of the United Kingdom from 1945 to 1951?
Answer: Clement Attlee .

5 What is the national animal of United Kingdom?
Answer: Lion.

6 Currently who is the Prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa May (Since 2016).

7 What is the national bird of the United Kingdom?
Answer: European Robin.

8 What is the capital of the United Kingdom?
Answer: London.

9 What is the Official language of the United Kingdom?
Answer: English.

10 What is the population of united kingdom?
Answer: 65.42 million (Latest 2017) and 64.1 million in 2013.

11 Which is the 52nd largest city in the United Kingdom?
Answer: Oxford.

12 Where is St Peter Mancroft (Church of England)?
Answer: Norwich.

13 What is the capital of Wales (country in southwest Great Britain)?
Answer: Cardiff.

14 Which is the Highest Mountain in Wales?
Answer: Snowdon (1,085 m).

15 Where is the Lake- ‘Wast Water’ in United Kingdom?
Answer: Wasdale (part of the Lake District National Park, England).

16 ‘Yorkshire Dales’ is known for what?
Answer: County park in England.

17 Where is the Portsea Island?
Answer: Portsmouth, England.

18 Great Theoretical physicist ‘Stephen Hawking’ was born at where?
Answer: Oxford, United Kingdom in 8 January 1942.

19 When UK Space Agency was founded?
Answer: 1 April 2010.

20 Famous English musician and singer ‘Birdy’ was born at where?
Answer: At Lymington, United Kingdom in 15 May 1996.


Responsive ad

Amazon