Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

सोमवार, 6 फ़रवरी 2017

Gk Question Answer, World GK

Gk Question Answer, World GK


1 Which is the largest city in the world area wise?

Ans: New York

2 Which river is known as Sorrow of China?

Ans: Hwang Ho

3 Who is the Father of local self Government in India?

Ans: Lord Rippon

4 Vir Bhoomi is the Samadhi Sthal (cremation ground) of whom?

Ans: Rajiv Gandhi

5 Mahatma Gandhi was given the title of “Father of Nation” by whom?

Ans: Subhash Chandra Bose

6 Which country has won World cup Football for the maximum number of times?

Ans: Brazil ( five times)

7 Earth Day is celebrated on which date?

Ans : 22nd April

8 Which day is remembered as Hiroshima day?

Ans : 6 August

9 What was the main reason for starting Quit India movement in 1942 ?

Ans: Failure of Cripps Mission

10 How many lions are visible on National Emblem of India?

Ans: Three

11 Lord Buddha attained Nirvana at which place?

Ans: Kusinagara

12 Namdapha wildlife sanctuary is located in which Indian state ?

Ans: Arunachal Pradesh

13 Panchmarhi Biosphere reserve is located in which state?

Ans: Madhya Pradesh

14 Montreal protocol was accepted by India in which year?

Ans: 1987

15 Who is the first Indian to win individual Olympic Gold medal ?

Ans: AbhinavBindra

16 Who had worked as first lady governor of any Indian state?

The answer is Sarojini Naidu

17 Which is the largest lake in India?

Ans: Wular Lake

18 Largest percentage of SC population is in which Indian state?

Ans: Punjab

19 Which is the highest waterfall in the world?

Ans : Angel (Venezuela)

20 Which is the longest railway platform in India and world?

Ans : Gorakhpur Railway platform

Responsive ad

Amazon