बुधवार, 1 फ़रवरी 2017

Geography GK Question

Geography GK Question


1.Which is the world’s largest dry desert?
Answer:- Sahara.

2.  Which Christian festival is celebrated on 6 January?
Answer:- Epiphany.

3. To which king is the Book of Proverbs in the Old Testament traditionally ascribed?
Answer:- Solomon.

4. Which sign of the zodiac governs the period from 23 July to 22 August?
Answer:- Leo.

5.  A luge is a type of what?
Answer:- Racing toboggan.

6. Which four-times World Superbike Champion announced his retirement in 2000?
Answer:- Carl Fogarty.

7. What name is given to the dried excrement of fisheating birds, used as a fertilizer?
Answer:- Guano.

8.  During which war was the 1970 film Darling Lili set?
Answer:- World War I

9.  What is the colour of the ball worth one point in the game of snooker?
Answer:- Red.

10.  What is the derived SI unit of electrical capacitance?
Answer:- Farad.

11.  What does the legal term ‘caveat emptor’ mean?
Answer:- Let the buyer beware.

12. Who does Jim Carrey play in the 1994 film The Mask?
Answer:- Stanley Ipkiss.

13.Which British Formula 1 racing driver survived a Learjet crash in May 2000?
Answer:- David Coulthard.

14. Which city hosted the 1980 Olympic Games?
Answer:- Moscow.

15. Which female singer had a hit single with the song What a Girl Wants?
Answer:- Christina.

16.  Which continent has the larger land mass: Antarctica or South America?
Answer:- South America.

17. Of what is malocology the scientific study?
Answer:- Molluscs.

18. What is the more common name for the medical condition nyctalopia?
Answer:- Night blindness.

19. Which US Civil War general led his famous march to the sea?
Answer:- Sherman.

20. At which US nuclear plant did a nuclear accident occur in 1979?
Answer:- Three Mile Island.

21. How was the second emperor of Rome, Claudius Nero Caesar, better known?
Answer:- Tiberius.

22. The statue Christ of the Andes stands on the border between Argentina and which other country?
Answer:- Chile.

23. Of which country is Sofia the capital?
Answer:- Bulgaria.

24.  What is meant by the musical term ‘andante’?
Answer:- At a moderate tempo.

25. Which saint’s day falls on 17 March?
Answer:- Patrick.

Responsive ad

Amazon