Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

बुधवार, 21 दिसंबर 2016

Science General Knowledge, Gk Question Answer

Gk Question Answer

1. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is

Interference



2. Celsius and Fahrenheit show the same temperature at
Ans : 40



3. Exchange particle in Quark-Quark Interaction
Ans : Gluon



4. The working of a rockets based on the principle of:
Ans : Conservation of momentum

Science General Knowledge

5.The pollutants which move downward with percolating groundwater are called
Ans : Leachates



6.Hasdo Valley in Chhattisgarh is famous for
Ans : Coal mines



7. Special Theory of Relative was proposed in
1905



8.Black hole is an object to be found
Ans : in the sky



9.IRADIAN is
Ans : 57.3 degree



10.Fraction of volume of ice seen outside when immersed in water?
Ans : 10.5%



11. The disease " bronchitis " is associated with:
Ans : Lungs



12. Which colour indicate Highest Temperature?
Ans : Dull red



13. Persons sitting in an artificial satellite of the earth have :
Ans : Zero weight



14. Light Year is
Ans : the distance traveled by light in one year



15. Liquefied petroleum gas (LPG) is mainly a mixture of
Ans : propane and butane



16.The Ozone layer lies in the
Ans : Stratosphere



17. Most of the light rays inside a tube -light is in the form of
Ans : ultra -violet light



18. Which is the alkalodid that contains in cola drinks?
Ans : Caffeine



19. The device used for detecting even feeble current:
Ans : Galvanoscope



20. Anemometer is an instrument used for measuring?
Ans: Wind speed

Responsive ad

Amazon