Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

शुक्रवार, 11 नवंबर 2016

Important General Knowledge Question


Important General Knowledge Question



1. Give the correct name for the hormone which stimulates the nervous system and raises heartbeat?

Answer: Adrenaline


2. What awards, founded by a Swedish chemist and inventor of dynamite, were first conferred on December 10th, 1901?

Answer: Nobel Prizes


3. What do English-speaking people often say when they are being photographed?

Answer: ‘Cheese!’ Then they look as though they are smiling.



4. Lending her name to a famous brand, who was the Greek Goddess of Victory?

Answer : Nike


5. From what port did the Titanic set sail on its fateful voyage?

Answer: Southampton


6. What is the capital of Thailand?

Answer: Bangkok



7. How many permanent teeth does an adult have?

Answer: 32


8. What is the boiling point of water?

Answer: 100′ centigrade


9. What is the American English word for the British English word-lift?

Answer: Elevator


10. What are the 5 largest countries of the world?

Answer: 1-Russia, 2-China, 3-Canada, 4-USA, 5-Brazil


11. What is the capital city of Kenya?

Answer: Nairobi


12. Who invented the helicopter?

Answer: Sikorsky-American-1935


13. Who invented the electronic computer?

Answer: Berry Atanosoff-American-1942


14. What is the sport with the largest playing field?

Answer: Polo


15. Which fictional character had two ugly sisters?

Answer: Cinderella


16. What are the colors of the French flag?

Answer: Red, white and blue


17. Which is the longest river in the world?

Answer: 6,670 for the Nile


18. Which river flows through London?

Answer: The Thames


19. How many bits are there in a byte?

Answer: 8


20. Which is the most famous long island?

Answer: Long Island in New York State, containing Brooklyn, Queens and John F Kennedy Airport


Important GK         

Responsive ad

Amazon