सोमवार, 14 नवंबर 2016

General Knowledge Quiz



1. The Central Research Institute in Yoga and Naturopathy will be set up at which Indian state?

A. Odisha

B. Maharashtra

C. Karnataka

D. Andhra Pradesh

Answer : A


2. Which state government has decided to honor Frank Islam (Indian-American Entrepreneur) to recognize his achievements and outstanding contributions in a foreign country?

A. Madhya Pradesh

B. Uttar Pradesh

C. Bihar

D. Rajasthan

Answer : B


3. Which is the first Indian Company to receive the approval of Drug Controller General of India (DCGI) to launch Hepatitis C Medicine?

A. Beryl Drugs

B. Hester Bioscience

C. Combat Drugs

D. Hetero Drugs

Answer : D


4. Which of the following countries has formally joined as the 9th member of the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?

A. Brunei

B. New Zealand

C. Singapore

D. North Korea

Answer : B


5. 5th “Heart of Asia” conference was held at _________.

A. Pakistan

B. China

C. India

D. Bangladesh

Answer : A


6. Carolina Marin has won the 2015 BWF Female Player of the Year Award, she belongs to which of the following countries?

A. Norway

B. Korea

C. Spain

D. Italy

Answer : C


7. Who has been honored as the Person to the Year 2015 by the Time Magazine recently?

A. Xi Jinping

B. Angela Merkel

C. Vladimir Putin

D. Barack Obama

Answer : B


8. Which country placed 1st position in the black money outflows as per report revealed by Global Financial Integrity (GFI).


A. Mexico

B. Russia

C. China

D. India

Answer : C


9. Human Rights Day was observed on ________.

A. 9th December

B. 5th December

C. 8th December

D. 10th December

Answer : D


10.Which of the following organization has released the “Asian Economic Integration Report 2015”?

A. ASEAN

B. BRICS

C. AIIB

D. ADB

Answer : D

Responsive ad

Amazon