मंगलवार, 8 नवंबर 2016

General Knowledge of World GK Question

General Knowledge of World GK Question


1. Grand Central Terminal, New York is the ___ railway station.
A. Largest
B. Highest
C. Longest
D. None of the above


Answer : A


2. In the Act of Parliament in ____ Laccadive, Minicoy and Amindivi's name was changed to Lakshadweep.
A. 1970
B. 1971
C. 1972
D. 1973


Answer : D


3. In which continent, Eritrea became 182nd member of UN ?
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Australia


Answer: B


4. Rajya Sabha members are elected by
A. Lok Sabha
B. Legislative assembly
C. The people
D. Legislative Council


Answer: B


5. Panchayat members are nominated by
A. District Officer
B. Territorial constituencies
C. Local self-government minister of the state
D. Block development organization


Answer: B


6. The Lok Sabha present is the ____ Lok Sabha
A. 13th
B. 14th
C. 15th
D. 16th


Answer: D


7. The Parliament of India will use residuary powers at _____
A. Any time
B. National emergency time
C. Some time
D. None of the above


Answer: A


8. The Lok Sabha members hold office for ____ years
A. 4
B. 5
C. 6
D. 3


Answer : B


9. For Lok Sabha elections, lower age limit is ____ years
A. 25
B. 21
C. 18
D. 35


Answer : A


10. High court judge pension is charged for the ____
A. Contingency Fund of India
B. Consolidated Fund of India
C. Different states
D. None of the above


Answer : B


11. Location of Garampani sanctuary is _____
A. Diphu, Assam
B. Junagarh, Gujarat
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim


Answer : A


12. Nobel Prize is awarded in which disciplines ?
A. Physiology or Medicine
B. Physics and Chemistry
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above


Answer : D


13. The lower age limit for voters in India is _____ years
A. 15
B. 18
C. 21
D. 25


Answer : B


14. Rajya Sabha members are elected by _____
A. Based on universal adult franchise
B. Legislative assemblies
C. Legislative councils
D. Both legislative councils & legislative assemblies


Answer : B



15. Chief minister position is _____
A. Same as the prime minister
B. Same as the president
C. Both A & B
D. None of the above


Answer : A


16. Abbreviation of FFC is _____
A. Film Finance Corporation
B. Foreign Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. None of the above


Answer : A


17. The name of Fastest shorthand writer is _____
A. Dr. G. D. Bist
B. J.R.D. Tata
C. J.M. Tagore
D. Khudada Khan


Answer : A


18. Epsom (England) belongs to which game ?
A. Horse racing
B. Polo
C. Shooting
D. Snooker


Answer : A



19. Italian astronomer Galileo was _____
A. Invented telescope
B. discovered Jupiter satellites
C. All of the above
D. None of the above


Answer : C


20. The famous Golf player of Vijay Singh belongs to _____ country?
A. USA
B. Fiji
C. India
D. UK


Answer : B

WORLD GK,GENERAL KNOWLEDGE OF WORLD


Responsive ad

Amazon