Sarkari Naukri

यह ब्लॉग खोजें

रविवार, 17 दिसंबर 2017

Gk Question Answer, Current Affairs GK

Gk Question Answer, Current Affairs GK


1. Sushil Kumar has won gold in which category at the 2017 National Wrestling championship?
Answer: 74 kg.

2. Who has been appointed the new chairman of Bombay Stock exchange (BSE)?
Answer: Sethurathnam Ravi.

3. The Navegaon National Park (NNP) is located in which district of Maharashtra?
Answer: Gondia.

4. Which country was named ‘the destination of the year’ according to the Major travel publication Travel+Leisure?
Answer: Canada.

5. Which country to host the 2023 Rugby World Cup?
Answer: France.

6. Which web portal has been launched by the Union Government for monitoring universal household electrification?
Answer: Saubhagya.

7. The International Film Festival of India (IFFI-2017) will set up Next Gen-Bioscope Village in which city to allow non-delegates to watch films?
Answer: Panaji.

8. Who has been appointed as the new ambassador of World Packaging Organisation (WPO)?
Answer: Chakravarthi AVPS.

9. Which country athlete won the Delhi Half Marathon?
Answer: Ethiopia.

10. Which bank opens its First all women branch in Chennai, India?
Answer: RBL Bank.

11. The United Nations appointed Knut Ostby as interim resident coordinator of which country?
Answer: Myanmar.

12. Which country will host the 2018 Asian Cricket Council (ACC)?
Answer: Pakistan.

13. What is the maximum age of joining the National Pension System (NPS)?
Answer: 65 years.

14. Indian Air Force left to which country to participate in exercise ‘Blue Flag-17’?
Answer: Israel.

15. Who has been appointed as the Karnataka’s first woman Director General and Inspector General of Police (DG-IGP)?
Answer: Neelmani N. Raju.

16. Who has been selected for Kerala’s top literary award “Ezhuthachan Puraskaram-2017”?
Answer: K Satchidanandan.

17. Which species is regarded as the world’s most endangered great ape?
Answer: Tapanuli orangutan.

18. Who is appointed as the Additional Director General of Border Security Force (BSF)?
Answer: Nasir Kamal.

19. Which bank acquires payments wallet “Freecharge”?
Answer: Axis Bank acquires FreeCharge for Rs 385 cr.

20. How many agreements of APAs did the CBDT signs with taxpayers?
Answer: 2.

21.Name the Indian cricketer who inaugurated his first global cricket academy in the United Arab Emirates?
Answer: Mahendra Singh Dhoni.

22. In which city, the India’s first cartoon network theme park is to be set up?
Answer: Surat.

23. Who has won the 2017 IBSF World Billiards Championship?
Answer: Pankaj Advani.

24. Which city is hosting the Aadi Mahotsav, a fortnight long Tribal Festival of 2017?
Answer: New Delhi.

25. Which State Government unveiled an ambitious project to install Wi-Fi facility in all gram panchayats across the state?
Answer: Karnataka.

26. Who takes Charge as SEBI Executive Director?
Answer: Anand Rajeshwar Baiwar.

27. For which disease Union Government introduces Daily Drug Regimen?
Answer: Tuberculosis.

28. Who won the IEBF Excellence Award 2017?
Answer: Pawan Kalyan.

29. Who is selected for Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development?
Answer: Shri Manmohan Singh.

30. With which company Ericsson ties for the 5G technology?
Answer: Airtel.

31. Which is the richest country in the World Per Capita by Forbes 2017 list?
Answer: Qatar. This country GDP (PPP) per capita: $88,222.

32. Who becomes the first female pilot in Indian Navy?
Answer: Shubhangi Swaroop.

33. Which company in the world to aims the train 5 lakh Indians on Digital Skills by 2020?
Answer: Facebook.

34. What is the name of the free learning app launched by the Rajasthan government?
Answer: Dishari.

35. Which state CM launched a PS-SBG scheme for rural women to start their own businesses?
Answer: Andra Pradesh.

36.Who conferred with the Tata Literature Live Lifetime Achievement Award recently?
Answer: Girish Karnad.

37.Who inaugurated the International Ambedkar Conclave?
Answer: Shri Ram Nath Kovind.

38.Who was appointed as India’s G20 Sherpa?
Answer: Shaktikanta Das.

39. Which ministry won Bronze Medal at the India International Trade Fair 2017?
Answer: Ministry of Health Affairs.

40. Who launches cryptocurrency exchange Coinome in India?
Answer: Bill Desk.

41. Which state introduces Land Improvement Schemes Act bill to empower farmers in state?
Answer: Punjab.

42. Who won the Sportsman of the Year award at the first edition of Indian Sports Honours (ISH-2017)?
Answer: Kidambi Srikanth.

43. Who won gold medal in Asia Archery Championship?
Answer: Shri Abhishek Verma.

44. Which state of India get World Bank subsidy to buy 130 electric buses?
Answer: West Bengal.

45. Who won the 67th edition of the Miss World crown?
Answer: Manushi Chhillar.

46. Patanjali group has signed a MoU with which state government for setting up a food park in the state?
Answer: Telangana.

47. Who won Miss World 2017?
Answer: Manushi Chhillar.

48.The first-ever Namami Barak festival has started in which state?
Answer: Assam.

49. Who has been chosen for Prof. Yashwantrao Kelkar Youth Award 2017?
Answer: Gopinath R.

50. The 2017 World Food India (WFI) has started in which city?
Answer: New Delhi.

Responsive ad

Amazon