मंगलवार, 23 मई 2017

General Knowledge GK Question, GK Question and Answer, GK Quiz @ rpsc.rajasthan.gov.in

General Knowledge GK Question, GK Question and Answer, GK Quiz  @ rpsc.rajasthan.gov.in



1.Which company will introduce copy less feature?

Ans-Google


2 Who has won the 10th Monte-Carlo Rolex Masters title?

Ans-Rafael Nadal


3.What is India’s rank in the world largest military spender?

Ans-5th


4 .Where is the headquarters of the National Safety Council (NSC)?

Ans-Mumbai


5 .Who was the head of The Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) Committee?

Ans-NK Singh



6 Who has been named for the prestigious Raj Kapoor Lifetime Achievement (LTA) award?

Ans-Saira Banu


7.The National Disaster Management Authority (NDMA) has conducted its first-ever mock exercise on forest fire in which state?

Ans-Uttarakhand


8.Who is the newly elected President of Amateur Kabaddi Federation of India (AKFI)?

Ans-Mridul Bhadauria


9 .Which country has decided to import Indian Mangoes for the first time in the history?

Ans-Australia


10.What is India’s rank in term of the importer of liquefied petroleum gas or LPG?

Ans-2nd

11.Who will be conferred with the 2016 Dada Saheb Phalke award?

Ans-Kasinadhuni Viswanath


12.Which film has won the best film award at Hong Kong Film Awards?Which company will introduce copy less feature?

Ans-Newton


13.Which state has won the team championship at the National Youth Athletics Meet?

Ans-Haryana


14.Who is appointed as new Director of secret service of USA?

Ans-Randolph Ailes


15.IAAF World Championships 2017 will be held in which country?

Ans-UK


16.Scientists have recently found which planet?

Ans-Exoplanet


17.Who has won the Raj Kapoor Special Contribution annual awards?

Ans-Jackie Shroff


18.Who has won the Dr. PaduruGururajaBhat Memorial Award 2017?

Ans-AV NarasimhaMurthi


19.India’s largest Baptist Church has been inaugurated in which state of India?

Ans-Nagaland


20.Who has broken the record for most days in space by a US astronault?

Ans-Peggy Whitson


21.Who is the newly appointed Chief Justice of Delhi High Court (DHC)?

Ans-Geeta Mittal


22.Who has won the 2017 Asian Billiards Championship title?

Ans-Pankaj Adwani


23.Who has won the 2017 Time Magazine’s Most Influential Person Reader’s poll?

Ans-Rodrigo Duterte


24.Which IIT institute will start ‘Vastu Shastra’ classes for architecture students?

Ans-IIT Kharagpur


25.Which country has launched the Dark Matter Particle Explorer (DAMPE)?

Ans-China

Responsive ad

Amazon