बुधवार, 2 नवंबर 2016

World GK Question and Answer


World GK Question and Answer


1. Which of the following countries was not part of the Soviet Union in 1991?

Ans : Yugoslavia


2. The land Yugoslavia was divided into 7 countries? Which of the following is not part of the former Yugoslavia?

Ans : Armenia


3. Where would you find the Itaipu Dam?

Ans : Panama River, South America


4. In the 2008, Online Survey, which of the following is not one of the New Seven Wonders

Ans : Petronas Twin Towers


5. What is the capital of Estonia?

Ans : Talinn


6. What is the type of government of Denmark?

Ans : Constitutional Democracy


7. Where is the official home of Santa Claus?

Ans : Finland


8. The largest dam in the world is located in

Ans : South America

9.What is the largest country in the world in terms of land area?

Ans : Russia


10.The country of Singapore is made up of how many islands?

Ans : 64


11.Which is the only country in the world to have a square flag?

Ans : Switzerland


12. What is the largest City in the USA in terms of area?

Ans : Juneau

13. What is the smallest country in the world?

Ans : Vatican City


14. What is the smallest country in the world?

Ans : Russia (17,075,400 km square)



WORLD GK ,WORLD Geography GK,WORLD GK QUESTION


Responsive ad

Amazon